Scanner Profesional De Documente - Cum alegem un astfel de scanner

Scanner Profesional de Documente – Scanner de mare viteza

Inainte de a achizitiona un scanner profesional de documente, e recomandata consultarea pietei si mai ales a distribuitorilor de astfel de echipamente.

Acestia din urma va pot furniza toate informatiile de care aveti nevoie. Atat caracteristici tehnice, dar si performante. Nu in ultimul rand veti primi si un pret pentru scanner profesional.

Caracteristici si elemente distincte ale unui scanner profesional pentru documente

Inainte de toate, un echipament de scanare profesional este ca oricare alt produs. In general este produs al unui brand, care ofera anumite performante, dar mai ales este destinat pentru anumite sarcini clare. Mai exact, punctele forte ale unui echipament se invart in jurul unor sarcini clare pe care le poate realiza mai bine decat alte modele.

Tipurile de scanner de mare viteza

In functie de tipul documentelor ce urmeaza a fi scanate, identificam trei tipuri majore de scannere profesionale. In primul rand vorbim de scannere cu alimentare automata a documentelor ( ADF ), scannere de carti sau pentru documente legate si nu in ultimul scannere pentru documente de format mare.

Scannerele cu alimentare automata a documentelor sau cu ADF sunt echipamentele care scaneaza automat documentele volante de tip A3 sau A4. Acestea functioneaza cu un alimentator automat, care trage de unul singur, fara asistenta operatorului documentele ce trebuie scanate. In general acestea au o viteza de scanare foarte ridicata. Acestea se mai numesc si scannere de mare viteza

Scannerele de carte sau pentru documente legate ofera posibilitatea scanarii facile a cartilor. Mai exact, cartea se aseaza in pozitia de citire iar un senzor de captura scaneaza fiecare pagina in parte. Bineinteles, in functie de furnizor sau modelul de scanner, acestea pot avea o viteza mai mare sau mai mica de scanare, ori uneori pot functiona in regim manual sau automat.

Scannerele pentru documente de format mare sunt echipamentele folosite pentru scanarea desenelor tehnice cu dimensiuni A0 sau chiar peste. In general acestea sunt cu alimentare automata, iar in functie de producator pot scana alb negru sau color.

Exista si scannere flatbed pentru astfel de dimensiuni, mai exact scannerul SMA Versascan 3650. Acestea indeplinesc aceleasi caracteristici, adica scaneaza documente de format mare. Insa, spre deosebire de scannerele mai sus mentionate, cele cu tractare, documentele se aseaza pe platanul de sticla al echipamentului.

Un exemplu este scannerul flatbed A0 Versascan 3650.

Volumul de documente pe care un scanner profesional il poate procesa

Orice echipament profesional de scanare a documentelor se alege in functie de volumul zilnic de documente pe care trebuie sa il procesati. Aceasta caracteristica se refera la mai multe elemente ale unui echipament. In primul rand vorbim de rezistenta fizica a acelui echipament.

Modulul de captura al echipamentelor de volum mare are o rezistenta la zgarieturi foarte ridicata. Pentru acest lucru se foloseste o sticla speciala a carui cost este foarte ridicat. De aici si costul ridicat al echipamentelor de volum foarte mare. In cazul echipamentelor de volum mic, respectiva sticla are un nivel calitativ mai redus si implicit si un cost mai mic.

Durata de viata a rolelor si a consumabilelor este un alt element de luat in calcul. In cazul echipamentelor de scanare de volum mare, pretul rolelor de schimb este mai mare per unitate, dar volumul de documente ce poate fi scanat cu ele este uneori si de 10 ori mai mare. Mai exact, toate caracteristicile rolelor sunt in asa fel incat permit utilizarea lor in conditii de productie.

Dimensiunea documentelor ce pot fi scanate cu un scanner profesional

In functie de dimensiunea  documentelor, echipamentele se impart si ele in mai multe categorii.

Scannerele cu ADF se folosesc in general pentru documente de dimensiuni maxime A3. Exista cazuri in care acestea sunt folosite pentru documente cu lungimi mai mari de A3, mai exact latime de 300mm si lungimi de pana la 3m.

Scannerele de carte sunt in general cu dimensiuni pana la A0+. Pentru dimensiuni A3, societatea noastra va poate oferi scannerul profesional de carte Bookeye 4V3. Pentru carti cu dimensiuni A0 va putem oferi scannerul SMA Scanmaster 0.

Scannerele profesionale de documente mari sunt de doua tipuri: cu tractare sau flatbed. Scannerele de acest tip sunt recomandate in cazul documentelor ce depasesc dimensiunea A3. Avantajul celor cu tractare este ca acestea pot scana documente atipice, cu latimi A0 si lungimi de peste 30 de metri.

Un pret bun pentru scanner

Pretul unui scanner poate varia de la cateva sute de euro la cateva sute de mii de euro. Un scanner profesional sau un scanner de mare viteza are un cost ridicat. Acel cost poate fi mare sau mic, in functie de nevoile dumneavoastra.

Spre exemplu, un scanner portabil costa undeva la o suta de euro. Insa este posibil ca acesta sa nu fie eficient pentru lucrarea dumneavoastra. In acelasi timp, un scanner profesional al carui pret este cateva zeci de mii de euro e posibil sa fie potrivit. Intodeauna trebuie sa evaluati lucrarea dumneavoastra si ce echipament de scanare vi se potriveste.

De ce sa cumpar un scanner profesional de mare viteza

  • Pentru ca in multe proiecte de scanare optimizarea este foarte importanta. Doar un scanner profesional de documente va poate ajuta sa atingeti productivitatea si cerintele de cost.
  • Atat constructia scannerului profesional cat si consumabilele permit procesarea proiectelor mari. Acestea sunt gandite pentru proiecte cu volum si complexitate ridicata.
  • Cu toate ca pretul initial al unui echipament e mare, cheltuielile sale ulterioare sunt scazute. Mai exact, se pot procesa volume foarte mari de documente fara cheltuieli semnificative.
  • Consumabilele au un cost per pagina scanata scazut. Acesta rezulta din volumul mare de scanare ce se realizeaza cu un singur schimb de role.
  • Un scanner second hand poate fi o alegere, insa in cazul unui scanner profesional reparatia poate costa foarte mult. Atentie ce achizitionati si ce pret are acel scanner.

Daca doriti sa vedeti cum functioneaza aceste echipamente puteti urmari linkurile noastre in acest sens. Click aici pentru scannerul A0 Widetek 36 sau pentru SMA Versascan 3650.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *