Scanare stat de plata - Poza a unei arhive de documente cu state de plata

State de plata – Scanarea si digitizarea eficienta a unui stat de plata

Un stat de plata este un document contabil cu termen indelungat de pastrare. Odata cu acest lucru vine si nevoia de a scana state de plata. Pentru acest lucru exista atat echipamente cat si programe software care asigura scanarea statelor de plata.

Cum arata statele de plata pe care doriti sa le digitizati

In general, statele de plata vin in doua forme: state de plata legate sau state de plata volante. In continuare va vom prezenta diferentele dintre cele doua si cum trebuie abordat procesul de scanare.

State de plata legate

Avand in vedere termenul lung de pastrare, statele de plata sunt legate de catre firmele de arhivare. Legarea lor presupune arhivarea sub forma de carte, cu ajutorul unei sfori speciale pentru arhivare. De aceea, pentru a le scana in aceasta forma, veti avea nevoie de un scanner special pentru documente legate.

Acest tip de echipament permite scanarea statelor de plata fara dezlegarea acestora in timpul scanarii. Mai mult, in acest fel reusim sa facem conversia digitala fara sa afectam integritatea documentului. Totusi, apare si un dezavantaj. Aceste echipamente sunt mult mai scumpe decat celelalt tip de echipamente, astfel ca si serviciul va costa mai mult.

Oferim si scannere de carte pentru state de plata legate.

State de plata volante

Acestea sunt state de plata care nu au fost legate sau pot fi dezlegate in vederea scananarii. De obicei sunt trecute prin scannere cu alimentare automata, fiind un proces destul de eficient. Costul de scanare este de obicei mai redus decat in cazul documentelor legate.

Cu toate acestea exista cazuri in care documentele sunt foarte degradate iar scanarea automata le-ar putea afecta. In aceste cazuri folosim echipamente de tip flatbed, cu platan de scanare. Modul acesta este cel mai lent, insa este singurul care asigura integritatea documentelor dumneavoastra. Costul este de obicei foarte ridicat si el. Puteti vedea la acest link o demonstratie de scanare in acest sens cu SMA Versascan 3650.

Consultati pagina noastra cu echipamente ADF pentru detalii despre scannere de state de plata volante.

Dimensiunea statelor de plata

Dimensiunea statelor de plata este un alt factor foarte important in scanarea acestora. Statele de plata vechi au in general lungimi de peste 60 de cm si uneori pot ajunge si la 1 metru. Acest element ingreuneaza procesul de scanare fiind un factor in calcularea pretului de scanare.

De asemenea, va trebui sa tineti cont de dimensiune si in alegerea echipamentului de scanare. Daca spre exemplu doriti sa scanati un stat de plata legat, cu lungime de 60cm, un scanner de carte A0 e posibil sa nu fie destul de mare. In acest caz veti avea nevoie de un echipament cu dimensiuni peste A0, a carui pret este peste 50.000 de euro.

Procesul post scanare si corectia imaginilor

Odata scanata, fiecare pagina a unui stat de plata trebuie corectata. Cu toate ca echipamentele de scanare obtin rezultate foarte bune, de cele mai multe ori va trebui sa procesati imaginile.

In special statele de plata, contin o mixtura de scris cu creion si pix. Scrisul de creion este foarte greu lizibil. Astfel, este nevoie sa imbunatatiti aceasta scanare. Un exemplu bun il puteti vedea mai jos, in cazul unei lucrari executate de societatea noastra. Veti observa cum in cazul primei scanari, scrisul cu creionul este invizibil. Odata procesata, imaginea este clara, chiar si scrisul care initial parea invizibil.

Recunoasterea optica a caracterelor

Nu in ultimul rand, procesul de corectie al imaginilor este imperativ pentru recunoasterea optica a caracterelor. Acest proces reprezinta conversia imaginii din format raster in format vector. Mai exact, veti putea cauta sub forma de text prin documentele scanate.

Cu toate acestea, pentru statele de plata, procesul este mai complicat. Avand in vedere ca majoritatea scrisului este de mana, in termeni reali, captura automata a acestuia este imposibila. De aceea, societatea noastra aplica reguli de indexare pentru a facilita accesul rapid la informatiile continute in aceste state de plata.

Concluzii despre scanarea statelor de plata

  • Intotdeauna consultati un specialist inaintea inceperii unui astfel de demers.
  • Exista furnizori atat de echipamente cat si de servicii. Acestia va vor ajuta sa luati cea mai buna decizie.
  • Tineti cont de cerintele de scanare si de vizualizare ulterioara. Indexarea informatiei este foarte importanta.
  • Nu in ultimul rand asigurati-va ca tineti cont de cerintele de calitate. Altfel, munca dumneavoastra nu va avea valoare.
Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *